Deratizacija

Drvo Paulovnije imaj relativno malo problema sa  štetočinama.

Međutim, drveće je ponekad pogođeno insektima, bolestima i zivotinjskim štetočinama.

Unistavanje listova od strane manjih insekata može izazvati manju štetu, ali Paulovnia drveće se nece ozbiljno oštetiti napadom insekata.
Neke životinjske štetočine, kao što su miševi, voluharice, zečevi, mogu uticati na rast Paulovnia godinu dana posle sadnje.

Vece zivotinje kao sto su jeleni takođe mogu izazvati problem koristeci mlado drvo Paulovnije kao ishranu ili za trljanje tj cesanje svojih rogova o samo stablo. Kontrola svih štetočina treba da slede standardne procedure koje su prepisane I  za ostale useve drvenastih biljaka.

Proverite sa svojim lokalnim šumarom ili okrugu Proširenje kancelarija za konkretne informacije u pogledu upotrebe pesticida.

Opekotine od sunca mogu izazvati ozbiljna oštećenja Paulovnia drveća.

Zastitu od vetrova I prevelike izlozenosti suncu, kao I leda trebalo bi resiti standardnim procedurama zastite, kao sto su podizanje ograda I mreza protiv viska suncevih zraka I leda.

Moramo se sloziti da sve ovo pretstavlja malo veca finansijska ulaganja ali ako zelite kvalitetan I dobar rod morate se pridrzavati svih savetaod strane strucnjaka.

(Visited 195 times, 1 visits today)